Utilizatori conectaţi

· Vizitatori conectaţi: 5

· Membri conectaţi: 0

· Membri înregistraţi: 2,061
· Cel mai nou membru: nicuqqq78

Ultimii membri conectaţi

· Nicu00:43:05
· SFINXUL7407:31:28
· Marius 1 zi
· cav_man 1 săpt
· david 1 săpt
· Mugur 1 săpt
· figo 2 săpt
· keddy 2 săpt
· joeroscatu 2 săpt
· Falcon 3 săpt

Suporter PHP-Fusion

Îţi place PHP-Fusion şi vrei
să îl recomanzi şi altora?

Afişează acest buton
pe site-ul tău:
PHP-Fusion România

Foloseşte codul de mai jos
pentru a afişa butonul.

Mulţumim frumos. B-)

· Codul panoului ·

Portal găzduit de iNES

hosted by iNES

Parteneri şi recomandări

Ultimele articole

Despre rețele și internet (IP, DNS, DHCP, gateway)
Vizualizări: 17.957
Articolul de față este scris cu intenția de a prezenta cât se poate de simplu informații mult prea tehnice pentru a fi prezentate, ca atare, începătorilor. Însoțit de legături pe internet, acest articol vă poate ajuta să înțel...

Calculator virtual online
Vizualizări: 17.812
De când a lansat Drago anunțul despre G.ho.st am primit câteva invitații prin e-mail din partea altor membri din comunitate. Pentru că nu vreau să îmi fac cont la G.ho.st o să vă spun și motivul și vă ofer inclusiv o alternativă în cazul în care dori...

Ce-are limba română cu asistența tehnică?
Vizualizări: 16.123
Pe scurt, limba este mijlocul prin care comunicăm - verbal sau în scris. Dar dacă vi se pare prea scurtă explicația, citiți în continuare.1. De ce ortografie? Practic, regulile lingvistice au apărut ca o nevoie a standardizării limbilor p...

3. Instalarea serverului de internet (Apache, PHP, MySQL)
Categorie: Tutoriale PHP
Vizualizări: 28.802
Un server de internet trebuie să aibă abilitatea de a trimite clientului paginile solicitate. Deoarece programele de navigare pe internet afișează cod HTML, serverele de internet sunt capabile să trimită codul HTML fără configurări suplimentare. &Ici...

2. Cum încep programarea PHP? (cu HTML)
Categorie: Tutoriale PHP
Vizualizări: 21.887
Teoretic totul este simplu dacă știm care este calea și avem abilitățile necesare. Practic, adeseori avem nevoie de ghidare. Înainte de a începe învățarea unui nou limbaj de programare trebuie să identificăm motivul pentru care dori...

Ce e-mail folosim?

Yahoo: 1503 (72.93%)
Gmail: 365 (17.71%)
Hotmail: 23 (1.12%)
MSN/Live: 8 (0.39%)
Altul: 162 (7.86%)

Noutăți, schimbări, semne de întrebare

Ştiri

Salutare tuturor!

În primul rând anunț lansarea versiunii finale PHP-Fusion v9.0 [11,4 MB]. Aceasta este considerată stabilă de echipa internațională PHP-Fusion, iar traducerea în limba română este în curs de finalizare. Despre asta îl puteți întreba pe keddy, care a preluat sarcina traducerii acestei versiuni.

Pentru mine, PHP-Fusion v7 este ultima versiune la care voi contribui. Spun asta cu perspective de viitor pentru că încă nu am terminat pachetul modificărilor de care are nevoie PHP-Fusion v7 ca să fie compatibil cu interpretorul PHP 7.x. Acesta a eliminat niște funcții (mysql_*) esențiale pentru funcționarea PHP-Fusion, și a marcat ca învechite alte câteva funcții și funcționalități ale acestora, lucru care generează mesaje în jurnalul de erori.

Modificările pe care le voi face se vor baza pe v7.02.07 și voi oferi neoficial, separat, precum și printr-un pachet cu nucleul complet și modificările incluse. Scopul acestor modificări e să mă asigur că toți cei care nu migrează în viitorul imediat (sau deloc) la PHP-Fusion v9 vor avea totuși saiturile funcționale odată ce serviciile lor de găzduire vor migra la noile versiuni PHP. E bine de ținut minte faptul că PHP 5.6 este ultima versiune întreținută pe care funcționează PHP-Fusion v7.

Din fericire PHP 5.6 va primi actualizări de securitate până la finalul anului 2018, ceea ce e de bun augur. Însă e mai bine să aveți actualizarea de compatibilitate înainte de termen, pentru că unele dintre firmele care oferă găzduire au început migrarea spre PHP 7.x pentru că noua versiune are nevoie de mai puțină memorie pentru execuție și scripturile rulează sensibil mai repede. Deci migrarea are sens economic, fără doar și poate.

De ce nu va fi pachet oficial?

Momentan vă pot asigura doar că vi-l ofer orice se va întâmpla. Dacă echipa internațională va decide să integreze pachetul într-o nouă versiune oficială PHP-Fusion v7, atunci va deveni oficial. Altfel nu. Însă cu PHP-Fusion v9 lansat, sunt șanse relativ minime să se întâmple asta.

De ce nu voi contribui în continuare la PHP-Fusion?

Pentru că direcția în care a luat-o dezvoltarea noului nucleu PHP-Fusion diferă de viziunea creatorului acest proiect - Nick Jones. PHP-Fusion a fost conceput cu două scopuri principale: (1) să fie performant și (2) să fie ușor pentru utilizatori și pentru dezvoltatori - inclusiv începători. Din punct de vedere a codului, PHP-Fusion v9 a trecut de la programare funcțională la programare orientată pe obiecte (OOP). Din start, OOP este mai dificil de înțeles de programatorii începători, motiv pentru care aceștia nu vor mai reuși să își exprime creativitatea la fel ca în trecut în modificarea/ajustarea nucleului pentru nevoile proprii, iar dezvoltarea de componente PHP-Fusion va fi oarecum îngreunată din acest motiv - desigur, în comparație cu vechile versiuni PHP-Fusion.

OOP nu este capătul lumii pentru începători, însă stilul în care este programat nucleul PHP-Fusion este departe de felul în care se lucrează în prezent în industria dezvoltării web. La o simplă privire, un dezvoltator PHP mediu-avansat va înțelege că modul în care este scris codul PHP-Fusion îl pune într-o lume a lui, în care ai nevoie de experiență reală ca să te descurci, și chiar și așa vei întâmpina greutăți pentru că structura MVT (Model-View-Template) folosită în v9 este atipică în dezvoltarea web, iar felul în care este amestectat OOP cu HTML în PHP-Fusion nu numai că este atipic în prezent, dar este contraindicat în cursurile PHP profesioniste.

Altfel spus, cineva care lucrează cu PHP-Fusion are mai degrabă șanse să-și folosească experiența ca dezvoltator junior în firme de dezvoltare web, în loc să fie dezvoltator sau dezvoltator senior. Asta pentru că în prezent firmele serioase au nevoie de cunoștințe OOP cu MVC, framework-uri precum Laravel, Symfony, Zend Framework și posibil câteva CMS-uri pentru magazine online, precum Magento, PrestaShop și altele. Ei, bine... lucrând cu PHP-Fusion v9 nu veți avea ocazia să câștigați experiență în ceea ce se cere în piață, în afara cunoștințelor de bază, desigur.

Pentru că am trecut demult de cunoștințele de bază și am devenit recent Zend Certified PHP Engineer, scopul meu este să-mi îmbunătățesc cunoștințele conform cerințelor pieței, iar cu PHP-Fusion nu am șanse în prezent. Chiar dacă v10 va trata aspectele pe care le-am menționat aici, la vremea la care va fi lansat deja voi fi parcurs un drum lung și consistent în direcția care mă interesează și ar fi șanse extrem de mici să învăț ceva nou lucrând la acest CMS. Ca atare, drumul meu cu PHP-Fusion se va încheia după ce voi publica modificările de compatibilitate pentru v7.

Ce înseamnă asta pentru PHP-Fusion România?

Dacă cineva dorește să preia sarcinile pe care le-am făcut eu, saitul rămâne disponibil în acest scop. Deși nu mi s-a cerut din comunitatea internațională, eu am preferat să fac pachetele PHP-Fusion cu limba română integrată și preselectată, ca instalarea să fie cât mai simplă și comodă. Nu oblig pe nimeni să facă același lucru. Nucleul PHP-Fusion a fost oferit în original de majoritatea saiturilor oficiale de asistență tehnică, iar traducerea a fost oferită separat, utilizatorii fiind cei care o adăugau la instalare. La fel este și cazul v9. Rămâne de văzut dacă va dori keddy să le integreze într-un pachet similar celor făcute de mine, însă asta nu depinde de mine.

Ce se întâmplă cu statutul oficial al comunității române?

Conform regulamentului oficial, nu putem avea statut oficial atât timp cât nu reprezentăm fidel activitatea proiectului. Deci în momentul ăsta avem statut oficial doar pentru că nu ni l-a retras nimeni, însă e ușor de observat că n-am mai publicat noutăți demult și ni se poate retrage statutul în orice moment.

Concluzie

PHP-Fusion rămâne un proiect interesant. Dacă doriți să învățați programare PHP și MySQL, orice proiect este bun cu condiția să aveți voință și perseverență, însă e important să rețineți că acest proiect nu vă învață nimic despre MVC și framework-urile folosite în prezent. Pentru utilizatorii simpli, PHP-Fusion arată mai bine ca niciodată și ăsta-i un lucru foarte bun. Pentru administratorii de saituri, e foarte posibil să vă bateți de problema lipsei componentelor și de dificultatea de a găsi dezvoltatori care să vă ajute. Din punctul ăsta de vedere, cel puțin pentru moment e prudent să urmăriți activitatea PHP-Fusion, să vedeți cum se comportă la alții noua versiune și să încercați să faceți upgrade pe un server de test. Astfel puteți afla ce puteți folosi din saiturile actuale și veți ști pentru care componente veți avea nevoie de ajutorul unor dezvoltatori care se implică în dezvoltarea de componente pentru PHP-Fusion v9. Nu există o formulă magică, însă prudența e recomandată.

Vă urez tuturor spor la teste, succes la migrare și cât mai multe experiențe plăcute cu PHP-Fusion sau oricare altă soluție spre care vă veți îndrepta.

Al vostru administrator,

Nicu

Comentarii

344 #1 structor
la 30 aprilie 2017, 01:03:05
Felicitari Nicule, și-ți mulțumesc pentru ce ai făcut pentru PHP Fusion!
Pentru mine a fost un hobby să învăț noțiuni de PHP acum mulți ani, dar pe care le-am învățat mai ușor datorită php-fusion, dar și cu aportul tău. Îți doresc mare succes în continuare, în ceea ce vei face!
//Keddy: ți-am editat eu comentariul și l-am șters pe al doilea.
1 #2 Nicu
la 30 aprilie 2017, 01:41:50
Mulțumesc! Smile Mult succes și ție! Wink
412 #3 keddy
la 01 mai 2017, 02:00:16
La un moment dat voi încărca și versiunea în limba română.Pfft
PS : Probabil peste câteva zile,deoarece voi revenifica fiecare fișier.
173 #4 Falcon
la 18 august 2017, 10:18:20
Felicitari si succes in continuare!
Ma bucur ca ai facut acest pas.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Facebook


Activitate forum

Postări în luna curentă: 1
Postări luna trecută: 0
(aceeaşi perioadă)

Creştere cu:

Mesaje scurte

Trebuie să fii conectat pentru a trimite un mesaj.

05-05-2018, 19:49
@Camaro: Momentan nu am avut timp sa verific noua versiune disponibile pe saitul principal.Sper ca maine sa am timp sa fac asta.

29-04-2018, 11:38
Intreb in mod express de traducere actuala deoarece cea existenta deja aici nu este pliabila pe oficialul 9 nou aparut

28-04-2018, 10:00
Sigur, a apărut de ceva vreme și la noi: vezi știrea. Smile

23-04-2018, 08:28
A aparut in mod oficial Fusion - Versiunea 9.Avem cumva deja o traducere oficiala,actuala si stabila?

17-04-2018, 09:38
Aha.. Este bine..

07-03-2018, 17:23
Salut! Treburi, butoane, probleme, distracții. Grin

07-03-2018, 11:17
Salutare!! Ce mai faceti?! Grin

27-12-2017, 11:13
@Attila: Köszönöm, és boldog új évet! @eWe: Mersi, am avut probleme cu spațiul pe HDD. Sărbători fericite! Grin

25-12-2017, 13:41
Probleme pe forum. "Got error 28...". Craciun fericit! Grin

24-12-2017, 17:32
Boldog karácsonyt! Smile

01-11-2017, 09:04
Ok.Luat.Super Smile Multumim frumos Smile

31-10-2017, 22:44
Ai aici arhiva pentru Php-Fusion v9.0 Final

29-10-2017, 13:16
O intrebare;traducer
ea ce se ofera este pentru v9.01,intre timp este deja 9 RC 4.daca nu chiar deja 9 Stable.Importa faptul sau traducerea este universal valabila pentru toate variantele de v9?

24-10-2017, 15:49
Se poate descarca de mai mult timp de aici.Nu am avut timp sa o pun si pe saitul nostru la descarcare.

02-10-2017, 22:20
keddy ne poate spune. A fost foarte avansată la ultima noastră discuție, deci e posibil să fie gata deja.