Utilizatori conectaţi

· Vizitatori conectaţi: 5

· Membri conectaţi: 0

· Membri înregistraţi: 2,060
· Cel mai nou membru: dani502017

Ultimii membri conectaţi

· Nicu 4 zile
· SFINXUL74 6 zile
· chypri 1 săpt
· ZabustaK 1 săpt
· keddy 2 săpt
· Camaro 3 săpt
· mirelr 4 săpt
· Attila 6 săpt
· eWe 7 săpt
· cosminx55 7 săpt

Zi de naştere

La mulţi ani!

Suporter PHP-Fusion

Îţi place PHP-Fusion şi vrei
să îl recomanzi şi altora?

Afişează acest buton
pe site-ul tău:
PHP-Fusion România

Foloseşte codul de mai jos
pentru a afişa butonul.

Mulţumim frumos. B-)

· Codul panoului ·

Portal găzduit de iNES

hosted by iNES

Parteneri şi recomandări

Ultimele articole

Despre rețele și internet (IP, DNS, DHCP, gateway)
Vizualizări: 17.755
Articolul de față este scris cu intenția de a prezenta cât se poate de simplu informații mult prea tehnice pentru a fi prezentate, ca atare, începătorilor. Însoțit de legături pe internet, acest articol vă poate ajuta să înțel...

Calculator virtual online
Vizualizări: 17.605
De când a lansat Drago anunțul despre G.ho.st am primit câteva invitații prin e-mail din partea altor membri din comunitate. Pentru că nu vreau să îmi fac cont la G.ho.st o să vă spun și motivul și vă ofer inclusiv o alternativă în cazul în care dori...

Ce-are limba română cu asistența tehnică?
Vizualizări: 15.888
Pe scurt, limba este mijlocul prin care comunicăm - verbal sau în scris. Dar dacă vi se pare prea scurtă explicația, citiți în continuare.1. De ce ortografie? Practic, regulile lingvistice au apărut ca o nevoie a standardizării limbilor p...

3. Instalarea serverului de internet (Apache, PHP, MySQL)
Categorie: Tutoriale PHP
Vizualizări: 28.321
Un server de internet trebuie să aibă abilitatea de a trimite clientului paginile solicitate. Deoarece programele de navigare pe internet afișează cod HTML, serverele de internet sunt capabile să trimită codul HTML fără configurări suplimentare. &Ici...

2. Cum încep programarea PHP? (cu HTML)
Categorie: Tutoriale PHP
Vizualizări: 21.622
Teoretic totul este simplu dacă știm care este calea și avem abilitățile necesare. Practic, adeseori avem nevoie de ghidare. Înainte de a începe învățarea unui nou limbaj de programare trebuie să identificăm motivul pentru care dori...

Ce e-mail folosim?

Yahoo: 1502 (72.91%)
Gmail: 365 (17.72%)
Hotmail: 23 (1.12%)
MSN/Live: 8 (0.39%)
Altul: 162 (7.86%)

Calculator virtual online

De când a lansat Drago anunțul despre G.ho.st am primit câteva invitații prin e-mail din partea altor membri din comunitate. Pentru că nu vreau să îmi fac cont la G.ho.st o să vă spun și motivul și vă ofer inclusiv o alternativă în cazul în care doriți să folosiți o astfel de soluție.

De ce nu vreau G.ho.st?
1. În primul rând pentru că vreau ca datele mele personale să rămână exact ceea ce sunt - personale. Cu siguranță știți că un cont online poate fi spart, iar unii dintre noi au și pățit-o, fie cu conturi Yahoo sau pe alte saituri. Evident, dacă îmi sparge cineva contul, nu numai că pot pierde tot ce am stocat în contul online, dar informațiile personale ajung în mâinile cui nu trebuie și pot chiar deveni publice.

2. Pe de altă parte, nu pot avea niciodată garanția că G.ho.st este operat și protejat așa cum trebuie de către administratorii serviciului. Asta înseamnă că inclusiv serviciul în sine poate fi abuzat, spart sau că administratorii acestuia oferă datele unor terți, fără știrea sau acordul meu - cazul angajaților nemulțumiți.

Știu, este specificat în politica de intimitate a oricărui serviciu online că datele cu caracter privat nu vor fi înstrăinate, dar vorbind la modul general știm deja că există saituri de phishing (adică imită saituri oficiale dar adună utilizatori și parole) și au fost și sunt atacate și saituri arhi-cunoscute de socializare - Twitter, Hi5, Facebook și altele. De fapt, chiar și saituri cu mare reputație pot fi sparte dacă există interesul necesar - și interesul există.

Am ceva împotriva G.ho.st?
Categoric nu. Însă am ceva împotriva datelor personale online. Este foarte frumos să avem totul accesibil de oriunde, dar asta înseamnă că și alții pot avea acces la datele noastre, de oriunde, dacă reușesc să intre în contul nostru. De fapt despre asta este vorba - despre principiu, despre a conștientiza linia pe care o tragem între ceea ce nu ne deranjează să ținem online și ceea ce ne poate aduce prejudicii dacă ajunge în posesia altcuiva. Chiar am acordat timpul necesar să mă documentez în privința G.ho.st și am vizionat inclusiv clipul postat pe prima pagină de pe saitul lor, dar tot nu m-au convins și mai mult decât atât am remarcat afirmații "gratuite" pe care le aplică altora, excluzându-se pe sine. Mă refer la cazurile de furt de date.

Există soluții alternative?
Așa cum am menționat anterior, una dintre probleme o reprezintă încrederea în serviciu și administratorii lui. Practic, putem tăia de pe listă acest punct dacă avem propriul serviciu online de calculatoare virtuale - corect?

ATENȚIE! O soluție alternativă la G.ho.st poate fi recomandată în cazul în care suntem proprietarii serverului care gestionează calculatoarele virtuale, DAR în același timp o soluție proastă dacă nu avem cunoștințele necesare pentru securizarea serverului. Ca atare, luați decizia în cunoștință de cauză, fiți onești când testați o astfel de soluție și evaluați-vă corect abilitățile sau plătiți un adevărat specialist în securitate pe platforma pe care doriți să instalați serviciul alternativ.eyeOS este o soluție similară G.ho.st, cu excepția faptului că este exact ca PHP-Fusion în privința codului - adică este un proiect cu sursă deschisă. De pe saitul lor puteți descărca pachetul oficial, îl instalați pe serverul vostru, în configurați și aveți propriile calculatoare virtuale accesibile online. Desigur, tot gratuit. Am observat că eyeOS este deja tradus și în limba română, dar poate și mai interesant este faptul că acest sistem include chiar și o aplicație numită eyeDesigner, cu ajutorul căreia pot fi proiectate noi aplicații pentru eyeOS. Evident, asta este pentru autodidacți, dar și eyeOS are un utilitar pentru sincronizarea datelor - eyeSync - și multe alte aplicații interne.CONCLUZII
1. Aplicațiile online - adică în domeniul public - trebuie tratate diferit față de calculatoarele personale pentru că mediul în care funcționează aceste aplicații este de altă natură. Este mult mai probabil ca cineva să ne spargă contul online decât să ne fure laptopul cu date personale. Tocmai din acest motiv este important să privim cât se poate de serios internetul și să stabilim clar până unde mergem cu stocarea datelor, chiar dacă este gratuit și avem încredere în operatorul serviciului.

2. Doar pentru că apar noi și noi aplicații online nu înseamnă că trebuie să le folosim imediat. Nu îndrăznesc să spun că utilizatorii actuali au ales serviciul G.ho.st fără să cunoscă riscurile menționate mai sus sau chiar și soluția alternativă amintită, însă știu din experiență că pe toți ne ia valul din când în când și mergem pe mâna altora. Important este să nu uităm ce înseamnă pentru noi protecția datelor personale și să ne informăm mai bine în privința serviciilor online în așa fel încât să identificăm soluțiile care ne servesc cel mai bine nevoilor.

3. Înainte să ne gândim să folosim noi jucării trebuie să ne punem câteva întrebări:

- Trebuie să folosim multe/toate aplicațiile/serviciile online?
- Avem nevoie de atâtea briz-briz-uri pe internet?
- Dacă am trăit bine-mersi și fără ele, are rost să ne mai facem un cont undeva?

Unele servicii sunt utile, altele sunt doar de divertisment sau pur și simplu de pierdut vremea. Pentru unii își au rostul, pentru alții nu, dar înainte să dăm cursul invitațiilor venite de la cunoștințe este indicat să stabilim dacă putem "trăi" fără noile jucării și dacă nu... să aflăm care sunt cele mai bune soluții din branșă.

Comentarii

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nemaipomenit! Nemaipomenit! 100% [2 Voturi]
Foarte bine Foarte bine 0% [Nu există voturi]
Bine Bine 0% [Nu există voturi]
Mediu Mediu 0% [Nu există voturi]
Slab Slab 0% [Nu există voturi]

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Facebook


Activitate forum

Postări în luna curentă: 0
Postări luna trecută: 0
(aceeaşi perioadă)
Egalitate

Mesaje scurte

Trebuie să fii conectat pentru a trimite un mesaj.

27-12-2017, 11:13
@Attila: Köszönöm, és boldog új évet! @eWe: Mersi, am avut probleme cu spațiul pe HDD. Sărbători fericite! Grin

25-12-2017, 13:41
Probleme pe forum. "Got error 28...". Craciun fericit! Grin

24-12-2017, 17:32
Boldog karácsonyt! Smile

01-11-2017, 09:04
Ok.Luat.Super Smile Multumim frumos Smile

31-10-2017, 22:44
Ai aici arhiva pentru Php-Fusion v9.0 Final

29-10-2017, 13:16
O intrebare;traducer
ea ce se ofera este pentru v9.01,intre timp este deja 9 RC 4.daca nu chiar deja 9 Stable.Importa faptul sau traducerea este universal valabila pentru toate variantele de v9?

24-10-2017, 15:49
Se poate descarca de mai mult timp de aici.Nu am avut timp sa o pun si pe saitul nostru la descarcare.

02-10-2017, 22:20
keddy ne poate spune. A fost foarte avansată la ultima noastră discuție, deci e posibil să fie gata deja.

25-09-2017, 09:23
Se mai aude ceva cu traducerea Ro a versiunii 9 stabile?

04-03-2017, 01:39
Am pus Welcome panel, si introduc HTML din Setari Princiale Grin Ti-am zis ca e o improvizatie =]]

04-03-2017, 00:45
E pentru... ce vrei tu. Grin Functiile respective genereaza tabele sau div-uri HTML in care poti incadra orice ai nevoie.

03-03-2017, 20:48
Am vazut acea postare, e pentru bannere din cate am inteles Grin Dar am reusit, improvizand ^^ Multumesc oricum !

03-03-2017, 17:30
Avem forum, sa stii. Grin Uite aici un rezultat.

02-03-2017, 22:00
Salutare ^^ Pot gasi/lua de undeva panoul vostru din stanga "Parteneri și recomandări" ? Grin Multumesc !

01-03-2017, 17:17
Salut, FanAndrey. Te rog deschide o discutie in forum, ca-i imposibil sa raspund aici. Smile